REACH politika

A Hidrofilt Kft. REACH politikája

A vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szóló Európai Uniós rendelet, a REACH az emberi egészség és a környezet védelmét szolgálja. Olyan vegyi anyag regisztrációs rendszert kíván létrehozni, amely lehetővé teszi azok nyomon követését, illetve azonosítását, akár árucikkekben vagy készítményekben fordulnak elő. A regisztráció célja az, hogy a vegyi anyagokkal kapcsolatban minél részletesebb információt biztosítson az anyagok életciklusának tetszőleges pontján. A REACH így nem csak a vegyi anyagok gyártóit, hanem az EU piacon jelenlévő késztermékek gyártóit, forgalmazókat, viszonteladókat és importőröket is érinti.

A REACH követelményeinek teljesítése a Hidrofilt Kft. számára kiemelkedő fontossággal bír. Cégünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a REACH elvárásoknak megfeleljen, illetve folyamatos, magas szintű kiszolgálást tudjon biztosítani vevőpartnerei felé. 

2008. június 1-től elindult a REACH előregisztrációs folyamat. Beszállító partnereink az előregisztrációs követelményeiknek eleget tettek. A szállítások biztonságát a REACH-csel kapcsolatos ügyek nem fogják veszélyeztetni. Ez természetesen a Hidrofilt Kft által előállított készítményekre is vonatkozik. 

A Biztonságtechnikai Adatlapjainkat folyamatosan frissítjük a REACH-nek megfelelően. Új biztonságtechnikai adatlapjainkat kérje a borsos.k@hidrofilt.hu e-mail címen.

Borsos Krisztina

Termékmenedzser

magyar